top of page

Pressen skrev…

Opera i provinsen fortsætter i Børges ånd

Odsherred - 18. januar 2017 kl. 19:11

Af Stefan Andreasen

Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

 

Godt nok er grundlægger og ildsjæl Børge Nielsen stoppet i det Odsherred-baserede Opera i Provinsen, men kompagniet fortsætter i samme ånd - med alternative, intime opsætninger af kendte operaer i danske oversættelser på spillesteder i provinsen.

- Det er fantastisk, hvad Børge Nielsen har skabt. Han og bestyrelsen har nu givet stafetten videre til mig, og Opera i Provinsen vil fortsætte helt i hans ånd, siger den nye kunstneriske leder Erling Eliasson.

Fra 1974-97 dansede Erling Eliasson for Den Kgl. Ballet, hvorefter han blev pensioneret som solo-danser. Senere er han fortsat som ballet-underviser, blandt andet på Operaakademiet under Det Kgl. Teater. Han vil dermed kunne fortsætte den forbindelse, som Børge Nielsen skabte, mellem Opera i Provinsen og Den Kgl. Opera. Erling Eliasson arbejder også som opera-instruktør.

- Opera i Provinsen er et fantastisk foretagende, hvor unge, talentfulde sangere kan prøve sig selv af på en alternativ platform, siger Erling Eliasson. Han vil dog fortsat også kigge til de mere erfarne sangere fra Det Kgl. Operakor og fra Operaakademiet, når der skal castes til roller i Opera i Provinsen.

Erling Eliasson instruerede Opera i Provinsens opsætninger af »Tosca« og »Rigoletto« og havde også fingre med i det sceniske greb bag »Othello«.

Opera i Provinsen Børge Nielsen

Børge Nielsen (tv.) i front for Opera i Provinsens kor sammen med tenor Lars Bo Ravnbak og sopran Camilla Illeborg ved »Rigoletto«-koncerten på Poul Johansen Maskiner.

Foto: Mie Neel

Opera i Provinsen teaterkoncert savklingen
Savklingen

Teaterkoncert "Hvorfor er der altid ballade i opera" 03.10.2017

Opera ballade på Savklingen

 

Klingrende opera i fabrikshal

 

bottom of page