top of page
elverskud_oip_logo.jpg

Opera i Provinsen ønsker at skabe den første scenisk-dramatiske opsætning af Niels W. Gades ELVERSKUD med 3 professionelle sangere, en pianist og et toptrænet amatørkor fra udkanten.

Elverskud er så klassisk dansk musik, som man næsten kan få det, og en del af den danske Kulturkanon. Udgivet på dansk for første gang af forlaget Wilhelm Hansen i 1876, men – så vidt vi kan se – ikke tidligere fremført i en egentlig scenisk-dramatisk opsætning.

 

Niels W. Gade var en af de første danske komponister, der også blev anerkendt i udlandet, og hans musik har et internationalt format forenet med lokal dansk forankring. 

Alle kender – eller har måske oven i købet sunget – Gades udgave af ”I østen stiger solen op” eller “Morgensang af Elverskud”, som faktisk er kåret som danskernes foretrukne korværk af DR P2’s lyttere sidste år. 

Elverskud er et dramatisk oratorium, som vi vil omsætte scenisk til en forestilling, hvor vi både rammer dansk højromantik og arbejder med en moderniseret udgave af de arketyper, værket præsenterer. Vi vil formidle Elverskud, så det ikke kun er en pudsig gammel historie med vidunderlig musik, men også et drama, der er relevant og genkendeligt for publikum her og nu.

Vi ved jo godt, at elverfolk ikke findes, så hvad vil historien egentlig fortælle os?

 

Vi omkranser værket med nutidige rammer på værkets præmisser ud fra, hvad musikken fortæller os. Historien handler naturligvis om erotisk kærlighed og drift sat op imod høvisk kærlighed og pligt, men omhandler også et dilemma, et valg: Hvem vil du gerne være? Hvilke konsekvenser har dit valg? Hr. Oluf er omgivet af 3 kvinder, der har krav og forventninger til ham, og han har svært ved at vælge en vej. – En grundlæggende og nutidig eksistentiel problemstilling. 

Eftersom vi gerne vil nå vores publikum – også dem, der bor langt fra de store operahuse – lægger vi vægt på projektets formidlingsdel. Vores mål er, at publikum føler sig set i musikken og velkomne i operaens og den klassiske musiks univers og sprog.  

Værket versioneres og iscenesættes af Pedersen & Porret, dvs. Jonas Viggo Pedersen (dirigent og musikformidler) og Anna-Louise Herskind Porret (kreativ direktør for Opera i Provinsen og instruktør).

Hr. Oluf synges af Per Jellum

Moderen synges af Ingeborg Novrup Børch

Elverkongens datter synges af Philippa Cold

Pianist: Mette Juliane Christensen

Kor: Opera i Provinsens Kor, dirigeret af Jonas Viggo Pedersen

 

Der er ikke nummerede pladser.

Forfriskninger kan købes før og efter forestillingen

OBS! OBS! Alle udgifter til billetter, vil blive refunderet 100% ved aflysning.

• • •


RESTAURANT MOTA
Du har før premiere-forestillingen mulighed for at booke bord fra kl. 12.00 til en lækker "opera-inspireret" frokost på Restaurant MOTA, Annebergparken 50 - kreeret af kogekunstneren Claus Henriksen - himself. Efter forestillingen kan du booke bord til after-drinks eller kaffe/kage.

Frokost i Festsalen for 225 kr. og kaffe & kage for 125 kr. efter forstillingen.
Man kan også spise frokost i restauranten søndag den 27.02


Book på mota.superbexperience.com
men du er også velkommen til at kigge forbi og se, om der er et ledigt bord
 

​​PREMIERE: SØNDAG 27/02/2022 kl. 15.00
Dørene åbnes kl. 14.30

Teatret i Lærkehus,

Annebergparken 22,
Anneberg Kulturpark, 4500 Nykøbing Sj.
Billetpris: 200 kr. inkl. gebyr

 

HOLBÆK: Mandag 28/02/2022 kl. 20.00

Dørene åbnes kl. 19.30
Rotationen/Sidesporet,

Ahlgade 1B, 4300 Holbæk
Billetpris: 200 kr. ekskl. gebyr


 

NYK SJ – KØB din billet her
HOLBÆK – KØB din billet her
Elverskud billetsalg
restaurant-mota-claus-henriksen.jpg
mota elvermenu.jpg
bottom of page