top of page
elverskud_oip_logo.jpg

Opera i Provinsen ønsker at skabe den første scenisk-dramatiske opsætning af Niels W. Gades ELVERSKUD med 3 professionelle sangere, en pianist og et toptrænet amatørkor fra udkanten.

Elverskud er så klassisk dansk musik, som man næsten kan få det, og en del af den danske Kulturkanon. Udgivet på dansk for første gang af forlaget Wilhelm Hansen i 1876, men – så vidt vi kan se – ikke tidligere fremført i en egentlig scenisk-dramatisk opsætning.

 

Niels W. Gade var en af de første danske komponister, der også blev anerkendt i udlandet, og hans musik har et internationalt format forenet med lokal dansk forankring. 

Alle kender – eller har måske oven i købet sunget – Gades udgave af ”I østen stiger solen op” eller “Morgensang af Elverskud”, som faktisk er kåret som danskernes foretrukne korværk af DR P2’s lyttere sidste år. 

Elverskud er et dramatisk oratorium, som vi vil omsætte scenisk til en forestilling, hvor vi både rammer dansk højromantik og arbejder med en moderniseret udgave af de arketyper, værket præsenterer. Vi vil formidle Elverskud, så det ikke kun er en pudsig gammel historie med vidunderlig musik, men også et drama, der er relevant og genkendeligt for publikum her og nu.

Vi ved jo godt, at elverfolk ikke findes, så hvad vil historien egentlig fortælle os?

 

Vi omkranser værket med nutidige rammer på værkets præmisser ud fra, hvad musikken fortæller os. Historien handler naturligvis om erotisk kærlighed og drift sat op imod høvisk kærlighed og pligt, men omhandler også et dilemma, et valg: Hvem vil du gerne være? Hvilke konsekvenser har dit valg? Hr. Oluf er omgivet af 3 kvinder, der har krav og forventninger til ham, og han har svært ved at vælge en vej. – En grundlæggende og nutidig eksistentiel problemstilling. 

Eftersom vi gerne vil nå vores publikum – også dem, der bor langt fra de store operahuse – lægger vi vægt på projektets formidlingsdel. Vores mål er, at publikum føler sig set i musikken og velkomne i operaens og den klassiske musiks univers og sprog.  

Værket versioneres og iscenesættes af Pedersen & Porret, dvs. Jonas Viggo Pedersen (dirigent og musikformidler) og Anna-Louise Herskind Porret (kreativ direktør for Opera i Provinsen og instruktør).

Hr. Oluf synges af Per Jellum

Moderen synges af Ingeborg Novrup Børch

Elverkongens datter synges af Philippa Cold

Pianist: Mette Juliane Christensen

Kor: Opera i Provinsens Kor, dirigeret af Jonas Viggo Pedersen

​​Opført

27. Februar 2022 
Teatret i Lærkehus,

Annebergparken 22,
Anneberg Kulturpark, 4500 Nykøbing Sj.

 

28. Februar 2022

Rotationen/Sidesporet,

Ahlgade 1B, 4300 Holbæk

Elverskud billetsalg
bottom of page