top of page

Opera i Provinsens solister

Ingeborg Novrup Børch, mezzosopran

Ingeborg er uddannet mezzosopran fra Operaakademiet og Solistklassen i København og Royal Academy of Music i London. Hun debuterede i 2010 på Det Kgl. Teater i Richard Strauss’ opera ”Elektra” og har siden optrådt på små og store operascener i Europa samt været solist til et hav af koncerter i ind-og-udland. Ingeborg modtog i 2010 Lèonie Sonnings legat og Wagnerselskabets musikstipendie, og er netop blevet udtaget som én ud af bare 16 sangere i alt til The Lauritz Melchior International Singing Competition 2017. Titelrolle som Carmen i Opera i Provinsens opførelse af CARMEN som vandreopera i Nykøbing Sjælland 2018

Læs mere:

 

Philippa Cold, sopran

Den danske sopran Philippa Cold har diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden taget solistklassen i Odense samt Operastudio i Stockholm. Hun studerer nu hos verdenssopranen Eva Johansson og tenoren Reinaldo Macias.

I september 2018 sang hun Grieg-sange og Carl Nielsens Espansiva-symfoni med Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Kees Bakels. Med samme orkester skal hun synge nytårskoncerter i januar 2019. Hun har et udpræget talent for operette-genren og har således sunget Mabel i Gilbert og Sullivans ‘Piraterne fra Penzance,’ Yum Yum i ‘Mikadoen’ og titelrollen i den anmelderroste ‘Den skønne Helene’ af Offenbach på Hofteateret i København.

Philippa Cold debuterede i 2011 som Donna Anna i Mozarts opera Don Giovanni i Odense. På Copenhagen Opera Festival har hun sunget rollen som Charlotte i Weyses guldalder-syngespil Et eventyr i Rosenborg Have. Hun har desuden været en del af operafestivalens store succes: Operettebåden.

I 2018 har man kunnet opleve hende som Fiordiligi i Non tardars opsætning af Così fan tutte på Den fynske Opera, som Michaela i Opera i Provinsens CARMEN som vandreopera i Nykøbing Sjælland 2018 og til skolekoncerter med Levende Musik i Skolen med ensemblet OperaMania.

Læs mere:

Frederikke Kampmann

Frederikke Kampmann er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Margrete Enevold, og fra Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien hos Sylvia Greenberg.

I 2008 havde hun sin professionelle debut som Euridice i L’Orfeo på Valdemars Slot, og i 2011 sang hun Joanna i Sweeney Todd på Aarhus Teater.

Frederikke har sunget Sopranpartiet i Mozarts Requiem med Aarhus Symfoniorkester, Carmina Burana med Sønderjyllands Symfoniorkester og været solist med Odense Symfoniorkester.

Frederikke er født i København, har base i Vejle med sin familie. Debuterede professionelt i 2008 som Euridice i Monteverdi's L'Orfeo, og i årene 2011-2017 boede, studerede og arbejdede i Wien, hvor hun blandt andet har sunget Søster Konstanze (Poulenc: Les Dialogues des Carmélites) på Theater Akzent og Despina (Mozart: Cosi fan tutte) på Theater MuTh samt Lucia (Donizetti: Lucia di Lammermoor) ved “Der Neue Merker Kammersalon”. Senest sang hun Violetta (Verdi: La Traviata) på Wiener Kammeroper. I sæson 2016/2017 er Frederikke medlem af Junges Ensemble på Theater an der Wien. 

Frederikke har gennem tiden modtaget flere legater og priser. Blandt andet fra Beckett-Fonden, Kongehuset og Operasangerinde Betty Bevalds legat. I sommeren 2013 modtog hun prisen for Årets unge Operatalent ved Copenhagen Opera Festival. I 2012 vandt hun desuden tredjeprisen i Operaens Venners konkurrence for unge sangere, og i 2015 vandt hun 3. prisen med pianist Mehrdokht Manavi ved Copenhagen Lied-duo Competition.

Frederikke har i 2023 sunget Adina i Opera i Provinsens opsætning af Donazettis opera "Elskovsdrikken".

Læs mere:


David Kragh Danving 

David er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i 2015 og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2018. David har optrådt i bærende roller i forestillinger bl.a. ved Det Kgl. Teater, Copenhagen Opera Festival, Den Fynske Opera, Opera Hedeland, med Odense Symfoniorkester og forhenværende Slotsoperaen ved Valdemars Slot.

I sommeren 2022 kunne David opleves i rollen som turisten, Esben, i Opera i Provinsens lejlighedsopera "Turisten", og igen i sommeren 2023 som Dulcamara i Opera i Provinsens opsætning af "Elskovsdrikken". I august 2023 medvirker David i Danmarkspremieren på den moderne kammeropera Denis & Katya (2019) af komponist Philip Venables og librettist Ted Huffman

Læs mere:

Per Jellum, tenor

Per Jellum er privatuddannet hos Bodil Gümoes og Åsa Bäverstam, (DKDM, København) samt hos  Roberta Cunningham og Neil Semer (NSVI, New York). Han har sunget en lang række hovedroller i operettefaget, bl.a. Danilo  (Den Glade Enke), Eisenstein (Flagermusen), Piratkongen (Piraterne fra Penzance) og Leopold (Sommer i Tyrol). Inden for operagenren har han bl.a. sunget titelpartiet i Wagners Parsifal, Den Kejserlige Kommisær (Mme Butterfly), Gontran (une Education Manchée) og Gastone (La Traviata) Han har i en årrække været tilknyttet Det Kgl. Operakor, Malmö Operans kor og Den Jyske Operas kor. Han er fast sanger i Det ny Tonefilmsorkester og har adskellige cd-udgivelser bag sig. Per har optrådt med Opera på Grænsen siden kompagniets begyndelse. Per Jellum har optrådt mange gange med Opera i Provinsen: Don José i "Carmen" i 2018, Hr. Oluf i "Elverskud" 2022,  Lasse i "Turisten" i 2022 og sidst i 2023, som Nemorino i "Elskovsdrikken".  
Læs mere:

William Jønch Pedersen

William Pedersen kommer fra en musikalsk familie med to professionelle operasangere som forældre. Efter studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium har den unge danske baryton uddannet sig fra nogle af Europas fineste konservatorier: Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København ved Prof. Kirsten Buhl Møller, Hochschule für Musik und Theater München ved KS Prof. Andreas Schmidt og Guildhall School of Music and Drama i London ved Prof. Susan McCulloch og Christine Cairns. William har desuden deltaget i adskillige masterclasses med bl.a KS Bo Skovhus, Yvonne Kenny og Malcolm Martineau. Han udvikler fortsat sin kunnen i samarbejde med Prof. Susan McCulloch og Docent Ulrich Stærk. 

Senest kunne William høres som Aeneas i Dido & Aeneas på Stenbroens Barok i København. Forestillingen kommer til Odense i september 2023.​

På scenen har han sunget partier som Guglielmo (Cosi fan tutte), Marullo (Rigoletto), Dancaïre (Carmen), Dr. Falke (Flagermusen), Figaro (Figaros bryllup), Ken Skade/Cascada (Den glade enke 2.0), Ivan Ivanovitj (Næsen), Papageno (Tryllefløjten), Calchas (Den skønne Helene), samt en række uropførelser. Rollerne har bragt ham til såvel Det Kgl. Teater og Opera Hedeland som Den Ny Opera og på turné i hele landet. 

Som liedsanger har William i samarbejde med pianist Laurits Dragsted uropført adskillige sange af sin far, Jørn Pedersen, samt større værker af Matti Borg, Vaughan Williams og Finzi. Han har derudover beskæftiget sig med værker af Schumann, Brahms and Nielsen og gjorde i 2018 debut i Wigmore Hall i London med et program af Schubertsange for herreensemble. 

William har været solist i såvel Mozarts, Brahms’ og Faurés Rekvier, Bachs Juleoratorium og Matthæuspassion som Händels Messias. Han har gentagne gange optrådt som solist ved Copenhagen Operafestival, Festival del alta Val Nervia i Italien og i hele landet på turné med OperetteKompagniet. 

På koncertscenen ser han i denne sæson frem til at være solist i Händels Messias og ved en række operakoncerter rundt omkring i Danmark.

William har sunget partiet som Belcore i "Elskovsdrikken" med Opera i Provinsen i 2023.

Læs mere:

David Lau Magnussen

Pianist og organist født i 1981.

Uddannet i London, Wien og debuteret fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Har spillet koncerter på 4 kontinenter, ved internationale festivaler, såsom : Bergen Festspil, Les sommet du Classique Crans Montana og i koncertsale fra Carnegie Hall til Harbin og Guangzhou Opera Houses. 

CD udgivelser på Dacapo og Helikon pladeselskaber, ofte spillet i radioen. 

David har givet Master Classes på bla. Moskva Gnessin Music Institute, Dublin Royal Conservatory of Music, Beijing Conservatory of Music og Philipos Nakas Conservatory of music i Athen, foruden at have titel af gæsteprofessor hos Dulwich colleges i asien. Ved flere lejligheder har han været inviteret til at spille for hendes Majestæt Dronning Margrethe II, både i ud - og indland, og er Jurymedlem ved ENKOR international Piano and Chamber Music Competition på niende år. I 2020 stiftede David sammen med Oscar Micaelsson det Danske Beethoven Selskab, som han siden har været formand for.

Udannet privat hos Professor Peter Feuchtwänger i London, Universität für Darstellende Musik und Kunst i Wien ved Stefan Vladar og Avedis Kouyoumdjian, samt solistklasse uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Niklas Sivelöv.

Repertoiret spænder vidt, men gennemgående er en specialisering i solo repertoire/solo koncerter, samt duo samarbejder.

Et af de længste samarbejder er med accordionist Bjarke Mogensen, som medvirker på en portræt-cd af komponisten Martin Lohse, hvor der bla også er en klaverkoncert som er skrevet og dedikeret til pianisten. Sammen har Bjarke og David fået skabt en del nyt repertoire for accordion og klaver, f.eks af Martin Lohse, Anders Koppel samt transskriberede værker for orgel og klaver.

Af andre duo samarbejder kan især nævnes cellist Jacob Shaw, med hvem David har turneret på 4 kontinenter og spiller godt 80 koncerter årligt gennem de sidste 10 år, samt organist og Professor ved Gnessin Conservatory of music (Moskva), Alexander Fiseisky, guitarist og Professor ved Nakas Conservatory of music (Athen) , Dimitris Kotronakis.

Læs mere:

bottom of page