top of page
turisten_1web_500px.jpg

EN FESTLIG LEJLIGHEDSOPERA OM KÆRLIGHED OG ODSHERRED

* * * * *

SN.DK af Stefan Andsersen

Man tager 20 af de største opera-ørehængere, arier og kor fra blandt andet Bizets operaer “Perlefiskerne” og “Carmen”, iklæder dem nye, morsomme tekster, slynger dem rundt i en punch-bowle og tilsætter en nyskrevet, satirisk, humoristisk, selvironisk handling – en slags teater-koncert – om Odsherred som turistmagnet.

Det er opskriften på en slagkraftig opera-succes i sommerlandet.

LÆS MERE

 

Den 10. juli 2022 var der verdenspremiere

på TURISTEN, en sjov, dramatisk og festlig lejlighedsopera skrevet af kærlighed til Odsherred med nye, danske tekster til kendte og elskede operamelodier. Og blev sunget af:

 

Philippa Cold

Ingeborg Novrup Børch

David Kragh Danving

Per Jellum

Opera i Provinsens Kor + Folkekor

 
Teksterne er skrevet af Pedersen & Porret, en københavner og en odsing, så alle – både lokale og sommergæster – vil kunne genkende lidt af sig selv i denne opera i øjenhøjde.

 

Vi følger to søstre, Tanja og Oline, den ene med stor kærlighed til Odsherreds vidunderlige natur, den anden med stor udlængsel. Vi skal med dem til geoparkfestivalfest med de lokale,

se, hvad der sker, når de møder Esben, en fræk københavner med en dagsorden, og bide negle,

når han genser søde Lasse, der kommer udefra, men har bosat sig i området med håb om en keramikkarriere og at vinde pigen, der har sat hans hjerte i brand.

 

Hvad sker der, når kærligheden overrasker én, og den var det sidste, man ønskede? Hvordan kommer man ud af Odsherred, når man først er havnet her? Hvor er indgangen til den der Geopark? Hvordan lærer man de lokales drikkevise? Og er Odsherred klar til forbedring? 

Opera i Provinsen præsenterer:

Anker 1
TURISTEN 2022_opera i provinsen_3

Selvom det er opera i et telt, skal man klædes fint på, når man er dirigent Jonas Viggo Pedersen (th.) og akkompagnatør David Lau Magnussen (tv.). Anna-Louise Herskind Porret, kreativ direktør, er i morgenkåbe – hun medvirker i forestillingen. Privatfoto

TURISTEN 2022_opera i provinsen
TURISTEN 2022_opera i provinsen_2
TURISTEN 2022_opera i provinsen_5
TURISTEN 2022_opera i provinsen_4

BRAVO!

Lisette Jespersen

Vi var fire gode venner der havde fået billet til sidste forestilling: Turisten. Vi nød det fantastiske kor og de fantastiske solister. Vi grinede og græd, vi blev rørte. Hele vejen hjem over Sjælland nynnede vi de kendte strofer, mens solen forsvandt i horisonten. TAK for en skøn aften. Vi kommer gerne igen til næste sommer

Scuba Rentals
bottom of page