top of page

Operaen CARMEN

som vandreforestilling i Nykøbing Sjællands gårde og gader

IDE & KUNSTNERISK LEDER: 

Anna-Louise Herskind Porret

Send en mail her hvis du vil have CARMEN som vandreforestilling til din by

Wagner-stjerne skal synge Carmen i Nykøbings gader

January 16, 2018

Mezzosopran Ingeborg Novrup Børch, der for nyligt nåede i semifinalen i Lauritz Melchior-konkurrencen for de bedste Wagner-sangere i verden, synger titelpartiet som »Carmen«, når Opera i Provinsen sætter Bizet's pragtværk op som gade-opera i Nykøbing Sjælland til sommer, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Gadeopera skal have drama og passion

January 19, 2018

Stemningen skal være Sevilla-eksotisk, varmblodet, dampende af erotik og l'amour, når Opera i Provinsen til sommer sætter Bizets »Carmen« op i Nykøbing Sjællands gågade.

Skuespiller Connie Tronbjerg, Teatret Møllen, sørger for rette atmosfære.

Please reload

CARMEN - en projektbeskrivelse

CARMEN projekt

Operaen Carmen 

opført som vandreforestilling i Nykøbing Sjællands gårde og gader

Projektet er et samarbejde mellem Opera i Provinsen*, en selvejende institution oprettet i 2002 med det formål at producere og formidle god klassisk opera på dansk i så minimalistisk regi, at forestillingerne lader sig opføre på mindre og utraditionelle steder, hvor opera ellers sjældent eller aldrig vil nå ud, og Odsherreds Teater, egnsteater for Odsherred og Kalundborg, etableret i 1996 og beliggende i Nykøbing Sjælland.

 

Carmen som vandreforestilling

Vi forestiller os en operaforestilling af ca. halvanden times varighed, hvor vi har udvalgt de vigtigste scener og musikstykker fra operaens 4 akter. De kædes sammen af en fortæller, der dels guider publikum rundt i gaderne, dels udfylder ”hullerne” i handlingen og formidler historien ”nede på jorden” så at sige.

Vi forestiller os at koge persongalleriet ind til 4 hovedroller, som synges af profesionelle operasangere, og en professionel fortæller. Derudover medvirker professionel pianist, Opera i Provinsens kor af operatrænede amatørsangere samt et stort folkekor, oprettet til lejligheden, bestående af lokale amatørkræfter til de større optrin i operaens start og slutning. 

Hvorfor Carmen? Og hvorfor vandre?

Carmen siges at være verdens mest spillede opera. Det er fantastisk musik, som selv folk, der aldrig har hørt en opera i deres liv, vil nikke genkendende til … ”Jeg elsker Carmen, Carmen elsker mig ...” osv. Samtidig er historien – på trods af at den er befolket af tobaks-rullersker, sigøjnere, smuglere og tyrefægtere – noget af det mest universelle, man kan forestille sig. Det er en historie om kærlighed og jalousi, om hvor langt en mand vil gå for en kvinde, og hvor langt en kvinde vil gå for sin frihed. Den beskriver spansk passion, der såmænd lige så godt kunne forekomme i Odsherred. Og det er dér, vi vil hen. Musikken giver plads til de store følelser og hjælper os til at finde vej i dem og dele dem uden blufærdighed. Opera er følelsernes fitnesscenter, som OIP’s grundlægger, Børge Nielsen, plejer at sige, og vi vil gerne dele vores begejstring for netop den kunstform herude, hvor der er langt til operahusene.

 

Vi forestiller os, at nærværet i historien vil blive fremhævet, når operaen opføres i Nykøbing Sjællands gader og gårde. Vi bevæger os i vante omgivelse: Carmen står på en trappe, vi er vant til selv at gå på, Escamillo synger på den cafe, hvor vi plejer at drikke kaffe, osv. Sangerne er helt tæt på publikum og skal ikke ses med en kikkert fra 3. balkon i operaen, og de synger på dansk, så virkeligheds-fornemmelsen og musikkens tonesprog smelter sammen til en personlig oplevelse og giver byrummet et nyt liv og nye minder.

IDE & KUNSTNERISK LEDER: Anna-Louise Herskind Porret

 

Hvor?

De fire akter er centreret om Torvet i Nykøbing Sj. 

  • Publikum modtages ved Odsherreds Teater, hvor det første scenebillede, ”Udenfor cigaretfabrikken”, udspiller sig. 

  • Derfra fører fortælleren og koret dem videre i historien og til den næste scene, ”På smugkroen”, som finder sted i gårdhaven bag Café Busk.

  • Derfra føres man videre til scenen ”Blandt smuglerne”, som foregår i baggården og på parkeringspladsen bag Jægerpubben. 

  • Operaen afsluttes ”Ved Tyrefægterarenaen” på selve Torvet ved granitskulpturen.

 

Hvornår?

Der er planlagt 5 forestillinger i perioden 9.-19. august 2018
– 4 aftenforestillinger og 1 matinéforestilling:

Billetpris 165,-

150 kr + gebyr 15,- børn under 12 år gratis. Billetter købes gennem Odsherreds Teater. Prisen er bevidst sat lavt, ikke mindst for børnefamilier, da vi meget gerne vil åbne dørene ind til operaen som kunstform for så mange som muligt.

 

KONTAKT OPERA I PROVINSEN
HVIS DU OGSÅ VIL HAVE "CARMEN"
SOM VANDREOPERA I DIN BY

 

Opera i Provinsen & Odsherred Teater

Nordvestnyt 17. januar 2018

Ingeborg Børch | Opera i Provinsen

Ingeborg Børch skal synge titelpartiet som Carmen.

Opera i Provinsen teaterkoncert

Ingeborg Børch i centrum som Carmen ved opera-konverten i Savklingens Koncertsal i oktober. Dengang havde hun ved sin side Jonathan von Schwanenflugel (tv) og Rasmus Ruge (th). Foto: Peter Andersen

Opera i Provinsen Bo Lundby Jæger

Bo Lundby Jæger på piano - vil blive kørt rundt på en vogn. Foto: Peter Andersen

Opera i Provinsens Kor

Opera i Provinsens Kor, der her instrueres af Anna-Louise Porret (th) skal være grundstamme i koret i gade-operaen "Carmen". Foto: Mie Neel

Opera i Provinsens dirigent

Dirigent Jonas Viggo Pedersen. Foto: Mie Neel

Opera i Provinsen Nordvestnyt

Nordvestnyt 20. januar 2018

Opera i Provinsen Nordvestnyt

Skal jeg slå hende ihjel - ligesom i operaen? spørger instruktør Connie Tronbjerg og kaster sig over instruktør-assistent Louise Porret til ære for fotografen. Ingen kom noget til under optagelserne. Foto: Peter Andersen

Opera i Provinsen Nordvestnyt

Connie Tronbjerg /tv) og Louise Porret (th) taler med Helen Busk (i midten) om sommerens opera i baggården. Foto: Peter Andersen

Nordvestnyt
OIP CARMEN informationsmøde
OIP CARMEN informationsmøde

kostumebriefing

OIP CARMEN informationsmøde
OIP CARMEN informationsmøde
OIP CARMEN informationsmøde
OIP CARMEN informationsmøde
bottom of page